En robust organisasjon tar form

Publisert: 08.02.2017 av Jostein Hakestad

Mye har skjedd med selskapene som utgjør Conta Group siden de hadde sin beskjedne start på 2000-tallet.

Conta Systemer har røtter tilbake til 2009, da Conta Inkasso ble lansert av tre selvstendig næringsdrivende med ulik bakgrunn – en journalist, en programmerer og en regnskapsmedarbeider – som alle var opptatt av å gjøre hverdagen enklere for folk i samme båt som dem.

Fra den første nettjenesten ble lansert, har Conta-tjenestene fått mange titalls tusen aktive brukere over hele landet. Den mest populære av disse er Conta Faktura. 

Regnskapskonsernet Chimaera fikk sin start i 2007, og har hovedkvarter i Ålesund – som nå også er hovedkvarteret til Conta Group – men har også baser rundt omkring i hele landet.  Selskapet startet med to ansatte, men vokste seg raskt større.

Idéen bak Chimaera har vært å tilby nettbasert regnskapsføring til små og mellomstore bedrifter uansett hvor de befinner seg i landet. Det var en idé som virkelig appellerte til de nærmere 1000 firmaene som Chimaera har som kunder.

Naturlig sammenslåing

Siden begge konsernene fokuserte på SMB-markedet og hadde lignende mål, var sammenslåingen et naturlig steg i å skape en mer robust organisasjon som kunne håndtere den raske veksten selskapene opplevde. I 2016 var den et faktum.

Conta Group har nå en utviklingsavdeling med hovedbase i Stavanger, som koordinerer norske og internasjonale medarbeidere på flere kontinenter for å utvikle nye og bedre tjenester for SMB-markedet.

Regnskapskontorene til Conta Group finnes i Stavanger, Oslo, Ålesund og flere andre steder i landet.

Antall ansatte har oversteget 50, og øker fremdeles.

– Valget var ganske enkelt å ta, siden begge partene var overbevist om at både Chimaera og Conta står mye sterkere samlet enn hver for seg, sa daværende styreleder Eivind Ravndal da Conta Group kunngjorde sammenslåingen i 2016.

Chimaera-gründer og daglig leder for Conta Group, Jan-Tore Holen, sier konsernet har stø kurs:

– Med firmaene i samme båt blir det enklere å stake ut riktig kurs for de neste årene, og få realisert det enorme potensialet som ligger i de to kunde- og brukergruppene, sier Holen.

Konsernet har en solid og robust økonomi til å takle den ekspansive perioden vi skal inn i, legger han til.

Et tospann

De to eiergrupperingene har gått inn med 50 prosent hver, og den største enkeltaksjonæren er dermed Chimaera Gruppen AS.

Virksomhetsområdene er delt i to deler, som fortsatt skal være tydelig definerte. Conta skal som før ha fullt fokus på utvikling og drift av nettbasert programvare, mens Chimaera skal tilby manuelle tjenester og rådgiving knyttet til drift av selskaper.

Chimaera er dessuten sterke på nett, og eier flere verdifulle domener som f.eks. regnskap.no, regnskapsfører.no og aksjeselskap.no.

Stor nylansering

Conta Group står nå overfor en stor nylansering av alle Conta-tjenestene i 2017. Conta Faktura, Conta Inkasso, og Conta Kredittsjekk lanseres nå på en helt ny felles plattform med mange nye muligheter. Og flere tjenester er på vei.

På sikt skal denne plattformen, og alle andre tjenester som Conta Group lager, dra nytte av synergien mellom Chimaera og Conta.

Conta Systemer og Conta Firmadrift AS har hovedkontor på Orkanger utenfor Trondheim, og har en nyåpnet supportavdeling i Ålesund, som også er hovedkvarteret til Conta Group AS.

Foto: Ranveig / CC BY