Conta Group AS er et norskeid selskap som leverer nettbasert programvare, regnskap- og inkassotjenester og bedriftsrådgivning

Firmaene i konsernene Chimaera Regnskap AS og Conta Holding AS ble i 2016 slått sammen til å danne Conta Group AS. Som et resultat av denne sammenslåingen er Conta Group AS nå en totalleverandør av økonomiske- og administrative tjenester inkludert leverandør av egenutviklet nettbasert programvare.

Conta Group AS har fra første dag hatt nytte av synergieffekten mellom de interne fagmiljøene og kundeporteføljene. I forbindelse med det innledende strategiarbeidet var det viktig for Conta Group AS å beholde virksomhetsområdene i to deler. Conta-firmaene med fullt fokus på utvikling og drift av brukervennlige nettjenester, mens Chimaera Regnskap AS og Contando AS med tjenester av høy kvalitet innenfor regnskap, inkasso og bedriftsrådgivning.

Conta-konsernet hadde sitt første utspring i Chimaera Gruppen AS, som ble etablert i 2009 av regnskapsførerne Jan-Tore Holen og Randi Nyhaug. Senere samme år møttes tre selvstendig næringsdrivende med ulike bakgrunner og lanserte Conta Systemer sin første nettjeneste for småbedrifter. En journalist, en programmerer og en regnskapsmedarbeider – som alle var opptatt av å gjøre hverdagen enklere for selvstendig næringsdrivende.

Regnskapsførere i Conta Group, Ålesund

Chimaera-delen av konsernet har i dag flere tusen regnskapskunder over hele landet, mens Conta Systemer AS har mange titalls tusen aktive programvarebrukere.

Hovedkontoret til Conta Group AS ligger i Ålesund, i samme lokaler som Chimaera Regnskapshjelp AS. I tillegg er det regnskapsavdelinger i Oslo, Stavanger, Ulsteinvik, Volda, Langevåg og Valderøya.

Conta Systemer AS har kontor på Orkanger utenfor Trondheim, og en egen avdeling for utvikling i Stavanger som er ansvarlige for en stab av utviklere i Brasil og i flere andre land.

Fra de opprinnelige fem grunnleggerne har konsernet mer enn tidoblet arbeidsstokken.